POLLENSZŰRÉS

A Schlotterer saját innovációja a 4PLUS háló, ami a rovarvédelmet pollenszűréssel kombinálja.

A 4PLUS előnyei:

Hatékony védelem pollen és finompor ellen

A nagy szakítószilárdságú 4PLUS háló a különleges bevonatának köszönhetően min. 66,4%-ban kiszűri az erősen allergén polleneket (pl. nyírfa) és hasonló mértékben akadályozza a finompor beltérbe jutását is. Az Európai Allergiakutató Alapítvány bevizsgálta a 4PLUS pollenszűrő háló hatását és igazolta azt:

"A vizsgált anyag nagy hatásfokkal csökkenti a levegőben szálló pollenek mennyiségét. A mérési adatok alapján, sok pollenallergiában szenvedőnek hasznos védelmet nyújt a levegővel terjedő pollenek ellen." 

Több levegő

A 4PLUS háló a rovarokat és a polleneket is kint tartja, de a levegőt nem. A hagyományos üvegszálas rovarhálóhoz képest több mint kétszer akkora a légáteresztő képessége. Ha egy hagyományos pollenszűrő hálóhoz viszonyítjuk, akkor pedig négyszeres ez az érték. Nyáron kifejezetten előnyös ez a tulajdonság, mert az éjszakai szellőztetések hatásfokát és ez által az épület hűtését is könnyíti.

Több fény

A 4PLUS háló akár 33%-kal több napfényt enged be a helyiségbe egy hagyományos üvegszálas hálóhoz képest. 

Jobb átláthatóság

A kitűnő átláthatósággal rendelkező háló sokkal jobb kilátást is biztosít. Kintről és bentről is alig észrevehető.

A különösen jól átlátható 4PLUS háló (középső rész) a hagyományos pollenszűrő hálóhoz képest (jobb oldali rész) több pollent szűr ki a levegőből, ezzel egy időben pedig hihetetlenül jó lég- és fényáteresztő képességgel rendelkezik. Az átláthatósága páratlan, a 4PLUS hálót alig tudjuk megkülönböztetni a háló nélküli (bal oldali rész) ablaktól.