80D RETROLux 

A RETROLux lamellás RAFF S raffstore a komfortérzet új dimenzióját nyitja meg előttünk. Alkalmazásával a hőség kint marad, az értékes természetes fény a belső terekbe jut. A napfényirányító raffstore-ok titka a lamella kettős tagolásában és a speciális élkialakításban rejlik. A lamella külső részegysége közvetlenül az égboltra veri vissza a direkt napsugárzást, így a hőség egyáltalán nem jut el az ablaküvegig. A lamella belső, hosszabb részegysége pedig - visszaverődés nélkül a lakóterek mennyezetén át - a belső terekbe vezeti a fényt. Ez a kialakítás rengeteg energia és pénzmegtakarítást tesz lehetővé, ha klimatizálnunk, vagy világítanunk kell.
Padlóburkolataink, bútoraink, elektromos eszközeink nincsenek kitéve a közvetlen napsugárzás hatásának. A hőség elleni védelem és a fényirányítás a napfény raffstore-ok alkalmazásánál együtt jár az optimális kitekintés lehetőségével.

    Raffstore nélkül

Raffstore RETROLux lamellákkal

A RETROLux története egy innovatív termék-fejlesztéssel kezdődött. A Raffstore-okat a neves világítástechnikai mérnök, dr. Helmut Köster fejlesztette ki, a szabadalom az ő nevéhez fűződik. Hagyatékát őrizve a RETROLux az árnyékolás-technika mellett a szobát betöltő fény optimalizálására is hangsúlyt fektet, amellyel kellemesebb, egészségesebb és energiahatékonyabb lakókörnyezetet alakíthatunk ki.